Prášková směs na přípravu originálního gourmet obalovaného popcornu s cukrovou krustou (i barevnou a ochucenou po přidání barviva a aromy), která se používá pouze do speciálních strojů - karamelizérů.
Návod na přípravu: do karamelizéru (stroje na výrobu karamelového popcornu) dáme 340ml vody, 1 sáček (620g) práškové směsi BASIC CORN MIX, 440g krupice cukru, 110 g kokosového popcorn tuku /případně i 5g barviva s aromou) a rozehřejeme ve stroji na cca 140°C, u zapnutého míchání a zavřeme pokličku stroje (karamelizéru). Počkáme cca 5 minut, než se voda odpaří a směs pořádně promíchá a vytvoří karamel. Poté nasypeme do karamelizéru 20 litrů hotového popcornu a necháme chvilku míchat. Obalený, karamelizovaný popcorn pak vysypeme do připravené vhodné nádoby a za občasného promíchání necháme vychladnout.
Složení: glukózový sirup, cukr, emulgátor lecitin sojový, vinan draselný.
Alergeny: soja (směs může obsahovat stopy lepku, mléka,vajec - ve výrobě se pracuje s těmito surovinami)
Výživové hodnoty na 100g směsi: energie 1758 kj / 414 kcal; tuky 5,9 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0,9 g; sacharidy 90,4 g, z toho cukry 56,5 g; bílkoviny 0,1 g; sůl 0 g.
Skladování: suchý sklad!
Vyrobeno v: ČR (original CORNiCO products)
Naše doporučení: do zákaldní "basic" směsi doporučujeme přidávat naše barviva s aromou