Prášková směs pro přípravu horkého nealkoholického nápoje - oblíbená italská specialita "BOMBARDINO NEALKO" (ochucená rumem a koňakem). Tento výrobek můžete připravit profesionálně
v našich strojích na výrobu horkých nápojů , nebo si jej jednoduše udělat doma, na italskou zimní pohodičku. Ideální je kombinace bombardina s horkou čokoládou a šlehačkou.
Něco o "Bombardinu": originální Bombardino se prodává jako teplý alkoholický nápoj, který je v zimě oblíbený v Itálii, zejména v horských střediscích. Vznikla v horském regionu Livigno. Bombardino se skládá z polovičního alkoholického nápoje Advocaat nebo velmi podobného likéru a poloviny brandy a podává se samostatně se šlehačkou nebo v kombinaci s horkou čokoládou. Navíc je zde spousta dalších variant: káva (calimero), rum (pirata), nebo s whisky (scozzese).
Složení: cukr, sušené plnotučné
mléko, zahušťovadla (kukuřičný škrob, modifikovaný bramborový škrob), aroma rumu a vaječného koňaku, barvivo (kurkumin, beta karoten), glukóza, sůl, protispékavá látka (oxid křemičitý).
Průměrné výživové údaje ve 100g směsi: energetická hodnota: 1737 kJ / 414 kcal; tuky 7,6 g; z toho nasycené mastné kyseliny 4,9 g; sacharidy 78,2 g; z toho cukry 57,5 g; bílkoviny 7,5 g; sůl 0,5 g.
Návod na přípravu (
ve strojích na výrobu horkých nápojů): obsah sáčku nasypte do 2 litrů studené vody a dobře rozmíchejte a nalijte do výrobníku horkých nápojů. Vyrobník zapněte a nastvate teplotu na 75°C, po zhoustnutí teplotu stáhněte na 45°C. Při této teplotě udržujte max. 8 hodin.
Náš Tip:
* náš TIP 1: přídáním 200 ml brandy, nebo rumu k výše uvedenému návodu na přípravu si můžete vyrobit i alkoholické Bombardino
* náš TIP 2: servírujte se šlehačkou a malým espressem, nebo s horkou hnědou čokoládou a šlehačkou.
Skladování: suchý sklad do 25°C
Vyrobeno v: ČR (original CORNiCO products)